Arla kronen på øko-værket

ANALYSE: Efter års tøven har mejerigiganten Arla meldt sig ind i Økologisk Landsforening og givet økologien en eftertragtet blåstempling.
Verdens største producent af økologiske mejeriprodukter Arla Foods har nu endelig meldt sig ind i Økologisk Landsforening.
Verdens største producent af økologiske mejeriprodukter Arla Foods har nu endelig meldt sig ind i Økologisk Landsforening.
Niels Th. Dahl

Det her er klart endnu en blåstempling af økologien. Og det er en anerkendelse af, at Økologisk Landsforening gør et stort stykke arbejde for at styrke økologien.

Niels Tvedegaard
Fuldmægtig ved Fødevareøkonomisk Institut på Københavns Universitet

Skulle nogen være i tvivl, bør de ikke være det længere: Den økologiske fødevareproduktion er kommet for at blive.

Sidste fredag skete nemlig det, der har været både ventet og eftertragtet blandt økologerne i flere år: Mejerigiganten Arla Foods - som er verdens største aftager af økologisk mælk - meldte sig omsider ind i de økologiske landmænds, virksomheders og forbrugeres forening Økologisk Landsforening.

Selv om der i flere år har været et tæt samarbejde både mellem Arla Foods og Økologisk Landsforening og mellem Arla og de små mejerier i Danmark, er medlemskabet af foreningen ikke desto mindre et vigtigt og positivt signal om, at den store mejerivirksomhed vil satse endnu flere kræfter på den økologiske gren, siger fuldmægtig ved Fødevareøkonomisk Institut på Københavns Universitet Niels Tvedegaard:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00