Debat

DF'er: Danmark skal ikke bukke under for EU’s krav om naturnationalparker

EU skal slet ikke blande sig i medlemslandenes landskabelige udvikling. Det giver slet ikke mening at pålægge krav om naturnationalparker for et lille land som Danmark, skriver DF’s miljøordfører, Nick Zimmermann.

Danmark er et alt for lille et land til at oprette naturnationalparker, hvor dyr reelt kan leve frit, skriver Nick Zimmermann.
Danmark er et alt for lille et land til at oprette naturnationalparker, hvor dyr reelt kan leve frit, skriver Nick Zimmermann.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nick Zimmermann
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

EU-kommissionen har fremlagt et udspil til ny lovgivning om genopretning af naturen i Europa.

Forslaget indebærer blandt andet, at medlemslandene skal lægge konkrete genopretningsplaner for 30 procent af naturtyperne i 2030, stigende til 60 procent i 2040 og 90 procent i 2050. 

Temadebat:

Er Danmark på rette natur-kurs i EU?

Den danske regering støtter ikke op om EU's forslag til naturgenopretning. Regeringen mener, at EU-forslaget vil medføre en række økonomiske udfordringer for statskassen, erhvervslivet og flere andre områder, hvis det gennemføres, som det er lagt frem af Kommissionen. 

Det har vagt undren hos miljø- og biodiversitetseksperter, hvorfor vi i denne temadebat spørger en række aktører, om Danmark er på rette natur-kurs i EU? Eller nærmere en deroute, som i sidste ende vil koste dyrt for både naturen, miljøet og økonomien?

Læs mere om debatten og se panelet af aktører her.

Om temadebatter:

I Altingets temadebatter deltager en række aktører, som skriver debatindlæg om aktuelle emner.

Alle indlæg er alene udtryk for skribenternes holdning, og indlæg i Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til debatredaktør Caroline Boas.
 

Efter Dansk Folkepartis opfattelse er det endnu et eksempel i rækken af eksempler på, hvor EU blander sig i noget, som EU overhovedet ikke skal blande sig i.

Vi kan sagtens finde ud af at tage os af Danmarks natur uden indblanding fra Bruxelles og Strasbourg. 

Kommissionen nævner i deres forslag blandt andet rewilding, med et dansk ord genforvildning, som de forkætrede naturnationalparker er et eksempel på.

Det kan sagtens lade sig gøre at lave naturnationalparker i USA eller Spanien, hvor man har kolossalt store geografiske naturområder. Men Danmark er alt for lille et land til at oprette naturnationalparker, hvor dyr reelt kan leve frit, men det har man selvfølgelig ikke nogen forståelse for i Bruxelles og Strasbourg. 

Begejstringen er kølnet 

Danmark er et af de mest opdyrkede lande i hele Europa.

Det er klart, at det trækker veksler på naturen, og det gør, at vi skal beskytte de områder, vi har tilbage med vild natur – og måske også forsøge at genetablere den vilde natur i nogle sammenhænge, men at skulle underlægge os centrale krav fra EU på dette område. Det vil jeg kategorisk afvise. 

EU skal da på ingen måde blande sig i medlemslandenes landskabelige udvikling. 

Nick Zimmermann
MF, (DF)

Det er interessant at notere sig, hvordan den tidligere regering begejstret tog imod forslaget fra EU, men hvor begejstringen er kølnet betragteligt, efter virkeligheden er gået op for den nye regering.

Det står i øvrigt i grel kontrast til den generelt ekstremt EU-positive og nærmest maveliggende linje, den nye regering har fundet ind på i EU-politikken.

Men som bekendt kan blind høne også finde et frø. Og det er jo så åbenbart det, der er tilfældet i den aktuelle sag. 

Regeringens kritiske linje er dog slet, slet ikke tilstrækkelig.

EU-kommissionens kommende lov om naturgenopretning burde tværtimod være anledning til at tage et grundlæggende opgør med EU's omsiggribende magtbrynde:

Hertil og ikke længere burde være svaret.

EU skal ikke blande sig 

EU skal da på ingen måde blande sig i medlemslandenes landskabelige udvikling. Det burde alene være et anliggende for medlemslandene selv og i øvrigt de kommuner, der har ansvaret for områderne. 

Jeg har noteret mig, at dele af venstrefløjen, Danmarks Naturfredningsforening og den globale organisation Verdensnaturfonden med begejstring har modtaget EU's forslag.

Så jeg må bare sige, at EU skal holde kløerne langt væk fra den danske natur!

Nick Zimmermann
MF, (DF)

Dertil er der kun at sige, at det jo så er ét blandt flere eksempler, vi har på, hvordan venstrefløjen og de kulturradikale benytter international lov og EU til at komme igennem med den politik, som de ikke selv har været i stand til at finde folkeligt gehør for og politisk opbakning til herhjemme. 

Jeg er nationalsindet, og jeg mener, vi skal klare tingene i Danmark.

Vi er bedre til at bestemme, hvad der skal være lov og ret i Danmark, end bureaukraterne i Bruxelles og Strasbourg er det.

Så jeg må bare sige, at EU skal holde kløerne langt væk fra den danske natur! Det klarer vi selv.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nick Zimmermann

MF (DF)
Lager- og logistikoperatør

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024