Ny temadebat: Er Danmark på rette natur-kurs i EU?

Regeringens enegang mod EU's forslag til naturgenopretning møder kritik fra flere sider. Derfor inviterer Altinget Miljø til ny temadebat om, hvorvidt den danske naturpolitik er på rette vej i EU-sammenhæng. 

Foto: Stock Images og Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

Danmarks regeringen har for nylig sendt et rammenotat i høring, der beskriver deres holdning til EU-Kommissionens forslag til en ny naturgenopretningsforordning. 

Forslaget er en helt central del af EU-Kommissionens biodiversitetsstrategi, og i det nye forslag lægger Kommissionen op til at opstille en række bindende mål for naturen. Blandt de markante målsætninger er, at medlemslandene skal lægge konkrete genopretningsplaner for 30 procent af naturtyperne i 2030, stigende til 60 procent i 2040 og 90 procent i 2050. 

I regeringens notat lyder det også, at de bakker op om, at natur og biodiversitet skal have det bedre. Men derefter oplistes der en lang række økonomiske udfordringer for statskassen, erhvervslivet, udbygning af vedvarende energi samt for forsvaret, hvis EU-forslaget gennemføres, som det er lagt frem.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00