DN: Fornuftig udnyttelse af Danmarks arealer kræver en naturlov

Hvis vi skal sikre den danske biodiversitet, skal flere landsbrugsarealer omlægges til vild natur. Det skal gå stærkt, og politikerne bør derfor vedtage en naturlov, skriver Maria Reumert Gjerding.

En dansk naturlov bør sikre, at 30 procent af arealet på land og i havet skal være beskyttet natur. Det er nødvendigt, hvis vi skal stoppe arternes uddøen og undgå økosystemernes kollaps, skriver Maria Reumert Gjerding.
En dansk naturlov bør sikre, at 30 procent af arealet på land og i havet skal være beskyttet natur. Det er nødvendigt, hvis vi skal stoppe arternes uddøen og undgå økosystemernes kollaps, skriver Maria Reumert Gjerding.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Maria Reumert Gjerding

Brændende skove og hele landsbyer, der skylles bort, er blevet hverdagsbilleder. Vi ved godt, at klimakrisen og biodiversitetskrisen truer vores eksistensgrundlag og skaber usikkerhed og frygt for fremtiden blandt mange unge og opgivenhed blandt mange ældre.

Alligevel synes vi som samfund at have svært ved at løse dem, og der er er stor politisk håndskyhed, fordi løsningerne vil kræve, at vi alle sammen skal handle anderledes, end vi er vant til.

Jeg tror, at politikerne undervurderer danskerne her. For vi er parate. Vi ved godt, at der skal ske noget for, at vi kan indfri den generationskontrakt, vi har her til lands; at aflevere en bedre klode end den, vi overtog.

0:000:00