DN og oppositionen: Skove og landbrug skal spille en større rolle i CO2-kampen

NY KURS: Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) vil undersøge muligheden for at hive CO2 ud af luften. Første skridt i den plan bør være at plante mere skov og omdanne lavbundsjorde fra landbrug til natur, lyder det fra oppositionen og en række grønne organisationer.

Miljø-, natur- og klimapolitikken skal i langt højere grad samtænkes i kampen mod global opvarmning, og det kan kun gå for langsomt med at komme i gang.

Det mener en række grønne organisationer oven på meldinger fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), der i begyndelsen af august tilførte den grønne indsats en ny dimension: Danmark skal ikke længere kun tænke på udledning af CO2, men også afsøge muligheder for at optage og lagre CO2, så mindre kulstof slipper ud i atmosfæren, sagde ministeren til DR.

"Det er en vigtig udmelding fra ministeren, for det er en absolut nødvendighed, at vi gør mere for at øge CO2-optaget. Ellers kan vi ikke nå vores klimamål. Det har ikke fyldt meget i debatten, så det er på tide, at der ændres på det," siger Torben Chrintz, videnskabelig rådgiver i den grønne Tænketank Concito.

Login