Enhedslisten kalder Jakob Ellemann i samråd om vandløb

VANDLØB: Enhedslisten vil have miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til at forklare, hvorfor regeringen vil tage op mod 1.000 kilometer vandløb ud af vandplanerne, og indkalder derfor ministeren til samråd efter fornyet kritik. 

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i selskab med Kristian Thulesen Dahl (DF) ved Folketingets åbning i 2018. 
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i selskab med Kristian Thulesen Dahl (DF) ved Folketingets åbning i 2018. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Anders Brønd Christensen

Ministerens ageren i denne sag vidner om, at processen i stor udstrækning blot har været en teaterforestilling, der skulle få processen til at syne demokratisk, og at regeringen endnu engang sætter landbrugets interesser over demokratiske og naturmæssige værdier

Øjvind Vilsholm
Miljøordfører, Enhedslisten

Før jul blev miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kritiseret i skarpe vendinger af partierne i rød blok i sagen om de omstridte 1.000 kilometer vandløb, regeringen vil tage ud af vandplanerne.

Flere af de lokale vandråd fortæller, at deres anbefalinger er blevet overhørt, og at regeringens ændringsforslag vil betyde, at vandløb med naturmæssigt potentiale vil miste deres beskyttelse, på trods af vandrådenes og kommunernes anbefalinger. 

Et grønt teater
På den baggrund frygter Enhedslistens naturordfører, Øjvind Vilsholm, at regeringens forslag vil føre til et tilbageskridt for naturen, og han indkalder derfor nu miljø- og fødevareministen til et samråd i sagen. Han anklager Jakob Ellemann-Jensen for ikke at lytte til vandråd og kommuner:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00