Landbrugsstøtte i spil: Regeringen kan flytte en milliard til grøn omstilling

FLEKS: Regeringen har fået mulighed for at bruge næsten en milliard kroner fra EU's landbrugsstøtte på det grønne område i 2021. En gave til den grønne omstilling, lyder det fra Radikale. Minister påpeger, at det kan blive svært at bruge alle pengene.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) skal inden årets udgang meddele EU, hvor mange penge han ønsker at tage fra landbrugsstøtten og bruge på grønne tiltag inden for landbruget.
Fødevareminister Mogens Jensen (S) skal inden årets udgang meddele EU, hvor mange penge han ønsker at tage fra landbrugsstøtten og bruge på grønne tiltag inden for landbruget.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis LundHjalte T. H. Kragesteen

Der kan være en risiko for, at pengene ryger retur til Bruxelles, hvis der ikke er tilstrækkelig efterspørgsel efter pengene i landdistriktsprogrammets frivillige ordninger.

Mogens Jensen (S)
Fødevareminister

Omkring én milliard kroner.

Så mange penge har EU-Kommissionen givet Danmark mulighed for at flytte fra den direkte landbrugsstøtte til grønne indsatser inden for landdistriktsprogrammet i 2021.

Det bekræfter Miljø- og Fødevareministeriet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024