Flertal bakker op om forundersøgelse af en bro mellem Als og Fyn

MILLIARDPROJEKT: Partier fra både blå og rød fløj ønsker at se nærmere på muligheden og behovet for en broforbindelse mellem Als og Fyn. Ministeren er positiv, men Dansk Naturfredningsforening bekymrer sig over broens mulige påvirkning på beskyttet natur.

Ifølge Konservative vil en bro mellem Als og Fyn fjerne store dele af den tunge lastvognstrafik gennem Kolding og Lillebælt. 
Ifølge Konservative vil en bro mellem Als og Fyn fjerne store dele af den tunge lastvognstrafik gennem Kolding og Lillebælt.  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

For beboerne i Sønderjylland er en biltur til Fyn ensbetydende med en tur op forbi Kolding og videre over Lillebæltsbroen.

Men det kan måske ændre sig i fremtiden. Op til forhandlingerne om en kommende infrastrukturplan tegner der sig nemlig et bredt politisk flertal for en forundersøgelse af etableringen af en ny bro mellem Als og Fyn.

Både Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale ønsker, at der afsættes midler til forundersøgelsen af den såkaldte Als-Fyn-bro, som ifølge Vejdirektoratet vil have en brolængde på 11 kilometer og potentielt kan reducere køretiden fra Padborg til Odense og København med 60 minutter.