Forsker: Fokus på tidlige advarsler i kemipolitikken

HØRING: Det giver bedre beskyttelse og bedre brug af forskningsmidler, hvis man i højere grad sætter ind over for tidlige advarsler omkring hormonforstyrrende stoffer, lyder det fra DTU-forsker. Radikale tvivler dog på, at der er enighed om, hvad en tidlig advarsel er.

Selvom vi endnu ikke ved særligt meget, så skal vi være bekymrede for hormonforstyrrende stoffer, lød det fra en stribe forskere under en høring i Miljøudvalget onsdag. Og fra professor ved DTU Ulla Hass lød opfordringen, at myndighederne bør have mere fokus på tidlige advarsler.

"Jeg synes, at man i det regulatoriske system skal overveje at se på early warnings. Det vil både give tidligere beskyttelse, og det vil også spare en hel del laboratorieressourcer, så man kan fokusere på nogle andre stoffer," sagde hun.

Onsdagens høring havde til formål at sætte fokus på hormonforstyrrende stoffer. Både i forhold til den forskningsmæssige viden om emnet, men også den politiske regulering på området. Både forskere fra DTU, Rigshospitalet og det finske University of Turku var indbudt til at fortælle om stofferne.

Login