Grønne organisationer klager over regeringens luft-politik

LUFT: En række grønne organisationer skriver fredag til EU-Kommissionen for at forhindre, at Danmark får længere frist til at opfylde grænserne for luftforurening. Regeringen har ikke gjort nok, mener de.
Anders Jerking

Det er fuldstændig forrykt, at man beder om udsættelse endnu et år for noget, der skulle have været opfyldt allerede i 2005.

Kåre Press-Kristensen
Det Økologiske Råd
Den danske regering har langtfra gjort nok for at nedbringe luftforureningen, og derfor skal Kommissionen ikke give Danmark forlænget frist til at opfylde grænseværdien for partikler.

Det mener Det Økologiske Råd, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Cyklistforbund og Noah, der fredag skriver til EU-Kommissionen for at forhindre udsættelsen.

Regeringen har 31. oktober 2008 skrevet til Kommissionen og bedt om at få fristen for at opfylde grænseværdien for partikler (PM10) udsat til juni 2011. Men det mener de grønne organisationer ikke, at kommissionen skal tillade.

"Det er fuldstændig forrykt, at man beder om udsættelse endnu et år for noget, der skulle have været opfyldt allerede i 2005. For at bede om udsættelse skal man kunne dokumentere, at man har gjort, hvad man kunne for at sænke forureningen, men det har man jo slet ikke, tværtimod," siger Kåre Press-Kristensen fra Det Økologiske Råd.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00