Grønne organisationer kritiserer ny plastikaftale: Uambitiøs og ukonkret

PLASTIK: Den nye plastikaftale har hele Folketinget bag sig, men imponerer ikke i det grønne Danmark. Pengene er for små, og der mangler konkrete ambitioner, lyder kritikken fra WWF, DN og Det Økologiske Råd.

<div>En række grønne organisationer savner konkrete mål for nedbringelsen af plastikforurening i ny, bred plastikaftale. (Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix).<br></div>
En række grønne organisationer savner konkrete mål for nedbringelsen af plastikforurening i ny, bred plastikaftale. (Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix).
Anders Redder

Jeg mener ikke, at man kan kalde aftalen en handlingsplan. Det er snarere nogle uforpligtende hensigter.

Malene Møhl, WWF Verdensnaturfonden

Den nye plastikaftale, som alle Folketingets partier 1. februar blev enige om, vækker ikke jubel i det grønne organisationsdanmark. Tværtimod.

I stedet karakteriserer en række grønne ngo’er plastikaftalen som lommeuld uden større substans. Der mangler både kroner og ører samt konkrete mål, regeringen og dens støtter kan holdes op på, lyder det.

”Regeringen afsætter 80 millioner kroner til et vildsvinehegn, som man ikke ved om vil virke. Men kun 50 millioner kroner over fire år i en plastikaftale, der skal gøre op med en af vor tids store miljøproblemer. Det er ikke godt nok,” siger Sine Beuse Fauerby, miljøpolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00