Havmiljøberedskabsplan revurderes

1/3-06: Forsvarsministeren oplyser i svaret, at den nuværende havmiljøberedskabsplan vil blive revurderet.
Dokumentation
Spørgsmål 140: Med henvisning til forsvarsministerens svar på spørgsmål S 1748 af 10. januar 2006 bedes ministeren redegøre for den kapacitetsundersøgelse af det samlede havmiljøberedskab, som Forsvarsministeriet har igangsat, herunder oversende et eventuelt kommissorium for arbejdet?

Svar fra ministeren: Kapacitetsundersøgelsen har til formål at afdække mulighederne for at videreudvikle forsvarets, hjemmeværnets, Beredskabsstyrelsens og Farvandsvæsenets kapaciteter, samt nyttiggøre øvrige statslige og private ressourcer i havmiljøberedskabet.

Undersøgelsen behandler endvidere mulighederne for at videreudvikle det internationale samarbejde på havmiljøområ- det. Kapacitetsundersøgelsen skal bl.a. indeholde en analyse af den fortsatte udvikling af det nationale beredskab til bekæmpelse af olie- og kemikalieforurening af havmiljøet.

På baggrund heraf vil den nuværende havmiljøberedskabsplan blive revurderet. Ovenstående analyse vil bl.a. afhænge af resultatet af en risikoanalyse af havmiljøet, hvis udarbejdelse forventes påbegyndt i marts 2006. Der er ikke udarbejdet et decideret kommissorium for kapacitetsundersøgelsen. Derimod er der udarbejdet en synopsis, hvis hovedindhold er beskrevet i vedlagte notat.


0:000:00