Debat

K i København: Lynetteholmen er en miljømæssig gevinst for hovedstaden

DEBAT: Fremtidige oversvømmelser i København kan få uoverskuelige konsekvenser for både miljø og sundhed. Det kan Lynetteholmen være med til at afhjælpe, skriver Jakob Næsager (K).

Lynetteholmen kan hjælpe mod oversvømmelser i København, skriver Jakob Næsager (K).
Lynetteholmen kan hjælpe mod oversvømmelser i København, skriver Jakob Næsager (K).Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

København vil ikke kunne leve uden Lynetteholmen - i hvert fald ikke uden de løsninger, som Lynetteholmen giver.

København vil i år 2100 stå under vand mange gange hvert år. Det viser fremdateringer af vandstigningerne i verdenshavene. Det vil få den konsekvens, at København vil blive hyppigt oversvømmet, hvis vi ikke gør noget.

Derfor er det genialt at indsnævre indsejlingen i Københavns havn og sætte en sluse i. Havnen kan indsnævres ved at anlægge Lynetteholmen.

Krise af uanede dimensioner
Det er tvingende nødvendigt at hindre, at København kommer til at stå under vand. Det vil være en miljø- og sundhedsmæssig krise af uanede dimensioner, hvis store dele af det centrale København oversvømmes.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Vi risikerer, at kloakvandet stiger op i gaderne og i værste fald blandes med drikkevandet. Det vil også udgøre en sundheds- og miljøfare, hvis kloakvand kommer ind i kældre og eventuelt ind i masser af lavtliggende boliger.

Oversvømmelser kan også give problemer med elektricitetsforsyningen i København.

Det vil være en miljø- og sundhedsmæssig krise af uanede dimensioner, hvis store dele af det centrale København oversvømmes.

Jakob Næsager (K)
Gruppeformand og medlem af Teknik- og Miljøudvalget i København Kommune

Endelig vil oversvømmelser give milliardstore udgifter, hvis for eksempel Metroen oversvømmes, og al teknikken skal skiftes ud - den vil forventeligt være ude af drift i årevis.

Mere Metro og renere luft
Lynetteholmen er på mange måder en gevinst - ikke mindst miljømæssigt. Derudover kan en havnetunnel via Lynetteholmen give renere luft i København, for hvis store dele af den gennemkørende trafik kan ledes ned gennem en havnetunnel, kan udstødningen renses nede i tunnelrøret for op til 95 procent af de udledte partikler.

Lynetteholmen skal også give København mere Metro - en eldrevet Metro er også godt for miljøet - ikke mindst hvis man kan flytte trafik fra biler over i Metroen i det centrale København.

Vi konservative er glade for Lynetteholmen, havnetunnellen og mere Metro - ikke mindst på grund af de mange og store miljøgevinster.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00