L 31 (Miljø- og Fødevareministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om vandforsyning m.v. (Obligatorisk kommunal vurdering af boringsnære beskyttelsesområder og pligt til indberetning m.v.).

Forslaget giver ministeren hjemmel til at fastsætte regler om at pålægge kommunerne at gennemgå alle statsligt udpegede boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) på arealer, hvor der anvendes pesticider til erhvervsmæssige formål med henblik på at vurdere behovet for yderligere indsatser.

Herudover giver det ministeren hjemmel til at fastsætte regler om, at kommunerne årligt skal indberette om beskyttelsesindsatser. I 2022 gennemføres en evaluering af den kommunale indsats. Forslaget forventes at mindske risikoen for forurening fra pesticider i de almene vandindvindingsboringers nærområder.

Forslaget følger op på den tillægsaftale til Aftale om Pesticidstrategi 2017-2021, som Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance indgik den 11. januar 2019.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lea Wermelin

MF (S), fhv. miljøminister
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00