Minister i samråd om biobrændstof

NYHED: SF indkalder transport- og energiministeren i samråd om regeringens planer om at udbrede biobrændsel. Danmark har alle muligheder for at blive førende, mener partiets energiordfører, der opfordrer til, at regeringen hjælper biobrændstoffet mere på vej med lovindgreb.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er egentlig ret enkelt. Det kræver blot en politisk beslutning om at tilsætte f.eks. 5 % biobrændstoffer til benzin og diesel. Så vil der være et marked og et perspektiv for de stærke forskergrupper, vi har på især DTU, KVL, Risø og i Novozymes-forskergrupper, der alle arbejder med biobrændstoffer produceret på biologiske restprodukter.

Anne Grete Holmsgaard
Energiordfører, SF
Oven på den seneste uges udmeldinger fra forskere om, at regeringens politik forhindrer, at Danmark bliver førende inden for udviklingen af biobrændstof, kalder SF nu transportministeren i åbent samråd.

"Det er egentlig ret enkelt. Det kræver blot en politisk beslutning om at tilsætte f.eks. 5 % biobrændstoffer til benzin og diesel. Så vil der være et marked og et perspektiv for de stærke forskergrupper, vi har på især DTU, KVL, Risø og i Novozymes-forskergrupper, der alle arbejder med biobrændstoffer produceret på biologiske restprodukter", siger Anne Grete Holmsgaard (SF) og fortsætter:

"Danmark har alle muligheder for at blive førende på dette område, men uden et marked sakker vi bagud, og det er altså for tosset" siger Anne Grete Holmsgaard, der er partiets energiordfører.

Der foreligger endnu ingen dato for det åbne samråd. Men ministeren skal besvare disse spørgsmål:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00