Nederlag til Prehn: Støttepartier blokerer udskydelse af grønt landbrugstiltag

Enhedslisten, SF og Radikale har efter et møde i landbrugsaftalens forligskreds blokeret for en udskydelse af EU’s nye brakkrav næste år. Fødevareministeren ærgrer sig, og landbruget er rasende.  

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fik ikke overbevist forligskredsen bag landbrugsaftalen om at udskyde brakkravet i 2023. 
Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fik ikke overbevist forligskredsen bag landbrugsaftalen om at udskyde brakkravet i 2023. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

De danske landmænd får ikke lov til at dyrke afgrøder på planlagte brakarealer næste år, selvom EU har givet lov til det.

Det står klart efter et møde onsdag i forligskredsen bag efterårets landbrugsaftale, hvor SF, Enhedslisten og Radikale blokerede for en udskydelse af kravet.

Vi respekterer naturligvis forligskredsens beslutning, og på den baggrund vil vi nu meddele Kommissionen, at Danmark ikke vil gøre brug af muligheden.

Rasmus Prehn (S)
Fødevareminister

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024