Novozymes roser SF

NYHED: SF har netop besøgt Novozymes for at få input til partiets erhvervspolitiske udspil. Novozymes-direktør roser partiets ideer og ønsker sig mere dansk enegang på miljøområdet i form af skrappere regler. DI er uenig.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Eksempler på Novozymes' miljøteknologiske produkter:

Grønt brændstof:

Novozymes-arbejder med at udvikle bio-etanol af planter

Enzymer til tekstiler: Novo har udviklet en række enzymer til vaskemiddel- og tekstilbranchen som bevirker, at tøj kan vaskes rent med mere miljøvenlige stoffer og at vaske temperaturen sænkes så der kan spares penge på energi.

Enzymer i foder:
Virksomheden har udviklet et enzym, der tilsat husdyrenes foder nedsætter dyrenes udskilning af fosfor. Dette hjælper landbruget i bestræbelserne på at mindske fosfor-forureningen af vandmiljøet.


Kilde: Altinget.dk
Selv om SF først i næste uge fremlægger sit erhvervspolitiske udspil, er det ingen hemmelighed, hvad hovedbudskabet er:

Danske miljøteknologiske virksomheder skal være fremtidens guldæg for dansk erhvervsliv.

Novozymes' administrerende direktør Steen Riisgaard nikker anerkendende til SF’s oplæg, som offentliggøres næste mandag på partiets sommertræf efter besøg hos en række miljøteknologiske virksomheder.

"Vi er jo glade for, at SF ønsker at satse på miljøteknologi, og at Danmark skal blive ved med at være et foregangsland med miljøkrav og miljølovgivning. Samtidig er vi godt tilfredse med, at partiet vil støtte de nye industrier og teknologier i stedet for at forsøge at holde liv i de forældede og hendøende," siger Steen Riisgaard.

Dokumentation
SF's fokus på miljøteknologi
SF’s formand Villy Søvndal, gruppeformand Ole Sohn samt miljø- og energiordførerne Steen Gade og Anne Grete Holmsgaard har siden i fredags turneret rundt til tre af de miljøteknologiske guldæg for at præsentere det næsten færdige erhvervspolitiske udspil. Fredag havde Novozymes A/S besøg af SF’erne, mens Vestas, og Grundfos fik besøg i går.

Til SF's sommertræf (mandag) vil partiet slå udspillet stort op.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00