Nu bliver FN-topmøde om biodiversitet skudt i gang – men først til foråret skal verdens lande lægge arm om naturens fremtid

Selvom FN-topmøde om biodiversitet officielt skydes i gang mandag, så er afgørelsens time for verdens natur reelt blevet udskudt til april næste år. Miljøminister Lea Wermelin håber at ende med ’Naturens Parisaftale’

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Over hele verden er naturen i krise. Millioner af dyre- og plantearter er i risiko for at uddø, og tilbagegangen for klodens biodiversitet sker i en hast, som sidst er set for 65 millioner år siden.

Det er et faktum, som verdens ledere efterhånden har kendt i mange år, uden at der er taget afgørende skridt for at vende udviklingen. Og i denne uge mødes de så for at drøfte løsninger på den gigantiske udfordring. For med et års forsinkelse går FN’s store globale naturtopmøde – COP15 – i gang med det mål at standse naturens tilbagegang.

Fra dansk side deltager blandt andet miljøminister Lea Wermelin (S) i virtuelle møder tirsdag og onsdag. Og her vil hun komme med en klar melding til sine kolleger om at steppe op.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00