Nu bliver FN-topmøde om biodiversitet skudt i gang – men først til foråret skal verdens lande lægge arm om naturens fremtid

Selvom FN-topmøde om biodiversitet officielt skydes i gang mandag, så er afgørelsens time for verdens natur reelt blevet udskudt til april næste år. Miljøminister Lea Wermelin håber at ende med ’Naturens Parisaftale’

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Over hele verden er naturen i krise. Millioner af dyre- og plantearter er i risiko for at uddø, og tilbagegangen for klodens biodiversitet sker i en hast, som sidst er set for 65 millioner år siden.

Det er et faktum, som verdens ledere efterhånden har kendt i mange år, uden at der er taget afgørende skridt for at vende udviklingen. Og i denne uge mødes de så for at drøfte løsninger på den gigantiske udfordring. For med et års forsinkelse går FN’s store globale naturtopmøde – COP15 – i gang med det mål at standse naturens tilbagegang.

Fra dansk side deltager blandt andet miljøminister Lea Wermelin (S) i virtuelle møder tirsdag og onsdag. Og her vil hun komme med en klar melding til sine kolleger om at steppe op.

0:000:00