Ørum og Høegh enige om randzoner

LANDBRUG: Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen er nu blevet enig med fødevareminister Henrik Høegh (V) om betingelserne for de kommende randzoner. Dermed har regeringen sit flertal i hus.
Anders Jerking
I sidste uge lykkedes det Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen og fødevareminister Henrik Høegh (V) at tale sig til rette om randzonerne. Dermed har ministeren nu flertal for lovforslaget om at udlægge i alt 50.000 hektar randzoner omkring vandløb og søer.

"Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes for Kristendemokraterne at få væsentlige forbedringer igennem i regeringens lovforslag om etablering af randzoner," siger Per Ørum Jørgensen.

Han fremhæver især, at der er enighed om, at kortgrundlaget for randzonerne skal være på plads, inden randzonerne bliver etableret, således at landmanden vil kunne se på nettet, hvor hans randzoner ligger, når loven træder i kraft i midten af 2012.

Desuden mener Per Ørum Jørgensen, at der skabt klarhed om den økonomiske situation, fordi parterne er enige om, at kompensation for randzonerne også efter 2013 er en forudsætning for loven. Det vil sige, at hvis landdistriktsprogrammet ændres fra 2014, på en måde så det påvirker randzone-kompensationen, så skal randzonerne drøftes på ny.

0:000:00