Oppositionen gik sammen om naturkrav til regeringen. Nu er den splittet om beskyttet natur

SF er klar til at bruge milliarder på at nå op på 30 procent beskyttet natur, mens Liberal Alliance siger nej. De to partier står ellers sammen om et andet naturkrav til regeringen. Regeringen venter på melding fra den grønne trepart, før den vil tage stilling.

Spørgsmålet om 30 procent beskyttet natur i Danmark deler vandene blandt partier, der ellers står sammen i alliance naturbeskyttelse.
Spørgsmålet om 30 procent beskyttet natur i Danmark deler vandene blandt partier, der ellers står sammen i alliance naturbeskyttelse.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix og Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Ella Hjalmsrud Jørgensen

Selv om seks partier uden om regeringen er gået sammen om at kræve ti procent af Danmarks areal lagt om til strengt beskyttet natur, er alliancen splittet i et andet naturspørgsmål.

SF og Liberal Alliance, som begge er med i oppositionens fælles naturudspil, er nemlig uenige om, hvorvidt man oven i de ti procent strengt beskyttet natur skal lægge 20 procent beskyttet natur.

Det viser partiernes reaktion på en ny rapport fra blandt andre Københavns Universitet, som konkluderer, at det vil koste mellem tre og fire milliarder kroner årligt at nå op på 20 procent beskyttet natur.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024