Ordførere: Der er plads til flere grønne skatter

SKAT: Skatteordførerne træder vande op til skatteforhandlingerne. Flere ordførere mener, at der er plads til forbedringer i den grønne profil. DF er betænkelige.
Anders Jerking
En af Skattekommissionens opgaver var at foreslå en skattereform med en grøn profil. Kommissionen er endt med at forslå nye grønne afgifter for otte milliarder kroner. Altinget | Miljø har spurgt skatteordførerne, om kommissionen har ramt den rette grønne profil.

Niels Helveg Petersen (R):
"Det er et godt arbejde, men vi har fra radikal side foreslået at gå længere. Vi ville gerne have et større bidrag fra grønne afgifter, men det er et godt udgangspunkt. Det har været en fejl at fastfryse energiskatterne, der har vi mistet 9 milliarder alene sidste år. Desuden mener vi, at provenuet på CO2-kvoter skal tilbageføres til erhvervet til klimainvesteringer, så der er nuanceforskelle, men det er et godt grundlag."

Jesper Petersen (SF):
"Helt overordnet mener vi, at der er plads til forbedringer på både den sociale og grønne profil, men det er et fornuftigt udgangspunkt for forhandlinger. En stærk grøn profil er et af S og SF's fælles principper forud for en skattereform, og erhvervslivet har jo selv tilbudt at være med til at betale for at sænke skatten på arbejde. Danmark har selv med det, der ligger i udspillet, stadig langt til at nå vores CO2-forpligtigelse."

Torsten Schack Pedersen (V):
"Generelt har kommissionen ramt skiven. Det står i kommissoriet, at forslaget skal fremme miljø- og energirigtig adfærd, men det er ikke skatteaftalen, der skal løse alle vores udfordringer på klimaområdet. Der kommer også en plan for grøn vækst, vi har lavet en trafikaftale osv. Det her bidrager til det. Nu nærlæser vi det, inden vi kommer med vores eget udspil i slutningen af februar."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00