Debat

Pernille Skipper til ARI: Jo, der er faktisk problemer med affaldsreglerne

REPLIK: Sekretariatsleder i Affalds- og Ressourceindustrien Niels Bukholt tager fejl, når han siger, at der ikke er problemer med reglerne på affaldsområdet. Sagen er ikke helt så enkel, som Bukholt gør den til, skriver Pernille Skipper.

Der skal stilles krav om
fuld sortering af plast i erhverv inden 2030, mener Pernille Skipper.
Der skal stilles krav om fuld sortering af plast i erhverv inden 2030, mener Pernille Skipper.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Sofie Hvemon
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Pernille Skipper (EL)
Politisk ordfører

For lidt tid siden kunne TV 2 fortælle historien om, at jeg tager plastaffaldet fra Enhedslistens sekretariat på Christiansborg hjem til min private plastcontainer på Nørrebro.

Det gør jeg, fordi der ikke er ordentlig affaldssortering på Christiansborg – noget, der selvfølgelig burde være.

Men der, hvor Niels Bukholt i sit debatindlæg tager fejl, er, når han siger, at der ikke er nogen problemer med reglerne. Problemet er, at det ikke er helt så enkelt, som Bukholt gør det til. Virksomheder er nemlig ikke bare virksomheder.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Kildesortering fungerer ikke i praksis
Servicevirksomheder og små virksomheder producerer det, der hedder "dagrenovationslignende affald", hvilket betyder, at det er i så små mængder, at de store affaldsfirmaer ikke vil røre ved det.

Christiansborg er derfor i affaldssammenhæng ikke sammenlignelig med industrivirksomheder.

Servicevirksomheder og små virksomheder producerer det, der hedder ”dagrenovationslignende affald”, hvilket betyder, at det er i så små mængder, at de store affaldsfirmaer ikke vil røre ved det. 

Pernille Skipper (EL)
Politisk ordfører

Det er et problem, da et flertal uden om os i 2010 konkurrenceudsatte affaldshåndteringen for virksomheder. Dermed efterlod man alle andre end industrien på perronen, og kildesortering har siden ikke fungeret i praksis.

Derfor vil jeg også gerne bidrage til klimapartnerskabet med et forslag fra vores egen klimahandlingsplan.

Nemlig at der stilles krav om fuld sortering af plast i erhverv inden 2030, og at virksomhederne samtidig får mulighed for at komme billigt af med sorteret plast i den kommunale affaldsindsamling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Skipper

Politisk kommentator, TV 2 News, fhv. MF og politisk ordfører (EL)
cand.jur. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00