Presset landbrugsstyrelse spænder ben for nye grønne ordninger i 2021: “Det er dybt frustrerende”

LANDBRUGSSTØTTE: Manglende kapacitet i Landbrugsstyrelsen begrænser muligheden for at bruge flere penge på grønne indsatser i 2021. “Helt grotesk” og “dybt frustrerende”, lyder det fra regeringens støttepartier. Fødevareministeren finder stadig rum til grønne ambitioner.

Medarbejderne i Landbrugsstyrelsen er hårdt spændt for med en stor digital omstilling og forberedelse af den kommende landbrugsreform.<br>
Medarbejderne i Landbrugsstyrelsen er hårdt spændt for med en stor digital omstilling og forberedelse af den kommende landbrugsreform.
Foto: Lene Esthave
Sine Riis Lund

Det er grotesk, at styrelsen er så udsultet, at den ikke har de nødvendige ressourcer til administrativt at anvende landbrugsstøtten til grønne formål.

Anne Valentina Berthelsen
Landbrugsordfører, SF

Jeg synes dog også, det er ærgerligt, at vi har kapacitetsproblemer. Men det er jo nu engang virkeligheden. Det har dog ikke holdt os tilbage fra at gøre landdistriktsprogrammet for 2020 markant grønnere end den tidligere regerings oplæg.

Mogens Jensen
Fødevareminister (S)

Støttepartierne oplever, at deres grønne visioner for landbruget er stødt på en mur. 

For Landbrugsstyrelsen har svært ved at indfri partiernes ambitionsniveau for at flytte midler fra den direkte landbrugsstøtte til at lave nye grønne ordninger inden for landdistriktsprogrammet i 2021.

I et folketingssvar gør fødevareminister Mogens Jensen det klart, at forventninger til ansøgninger og styrelsens kapacitet udfordrer det grønne spillerum.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024