RenoSam: Frygter markedsfejl i affaldsreform

NYHED: RenoSam frygter for genanvendelsesprocenten og miljøet, hvis politikerne ikke strammer de kommende regler for genanvendelse af erhvervsaffald.
Foto: Søren Svendsen
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det siger sig selv. Hvis genanvendelsesvirksomhederne har større udgifter i form af mere transport eller at affaldet har en lav genanvendelsesværdi, så vil de også kræve højere priser for at aftage det.

Jacob H. Simonsen
RenoSam

"I må ikke overlade hele ansvaret for det genanvendelige erhvervsaffald til markedet." Det er RenoSams opråb til politikerne, som efter jul skal vedtage den affaldsreform, de før sommerferien blev enige om.  

Dansk Industri og Dansk Erhverv er voldsomt trætte af Renosams udmelding, da forligspartierne, hvilket vil sige alle partier undtagen Enhedslisten, indgik forliget ud fra et oplæg som branchen, heriblandt RenoSam, udarbejdede.

Direktør i RenoSam Jacob H. Simonsen understreger dog i dagens debatindlæg i Altinget, at RenoSam også i arbejdsgruppen gjorde opmærksom på, at organisationen, der er en sammenslutningen af 34 kommunale og fælleskommunale affaldsselskaber og modtagestationer, også dengang pegede på risikoen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00