Debat

Rens luften, Arla, og kom videre

Koncentrat af lederen "Rens luften, Arla, og kom videre" i Landbrugsavisen uge 17, 2005.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
"Hvis der ikke var blevet enighed, så mener jeg heller ikke, at vi skulle tage fusionen bare for fusionens skyld."

Mælkeproducent Peter Stoffersen rammer utvivlsomt helt rigtigt med denne kommentar i ugens avis til den chokerende nyhed om forliset mellem Arla og Campina.(...)

Men alligevel har Stoffersen ret: En halvhjertet fusion er meget værre end en forlist fusion. Midt i begejstringen for alt stort skal man huske på, at de fleste fusioner i erhvervslivet faktisk ender som betingede succeser eller rene fiaskoer. Ikke mindst i fusioner mellem såkaldte ligeværdige partnere bliver gevinsten ofte ædt op af internt kævl og uenighed om strategien.

Det kan derfor meget vel være en rigtig beslutning, da Arla-bestyrelsen i sidste uge brød den hollandske forbindelse.(...)

Men det kræver samling omkring selskabet, og det kræver, at usikkerheden aflives. Vi forstår da udmærket, at Arla ikke kan offentliggøre resultaterne af de interne undersøgelser, men sammen bør de to eks-forlovede snarest muligt levere en troværdig forklaring på bruddet. Alternativet er, at myter og rygter blomstrer frem, som vi allerede har set i de seneste dage. (...)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00