S beroliger kommuner: Vi har styr på Grønt Danmarkskort

PLANLOV: Kommunerne arbejder intenst med Grønt Danmarkskort, selvom de mangler rammer for projektet. Det har skabt bekymring, men Socialdemokratiet lover tydelig vejledning.

Foto: NASA
Daniel Bue Lauritzen

Det er klokkeklart aftalt, at der skal være en god vejledning, til hvordan kommunerne skal agere

Thomas Jensen
Erhvervsordfører i Socialdemokratiet

Kommunerne skal inden efterårets kommuneplaner kortlægge natur til Grønt Danmarkskort. Men det er indtil videre ikke nogen helt problemfri proces. Det skyldes, at reglerne for danmarkskortet ifølge flere kommuner er alt for ukonkrete.

Socialdemokratiet stod hårdt på Grønt Danmarkskort, da Venstre lagde op til at skrotte aftalen som led i planlovsforhandlingerne. Alligevel tager man i Socialdemokratiet kommunernes frustration med ophøjet ro. Ifølge Thomas Jensen (S), der er erhvervsordfører i Socialdemokratiet og repræsentant i planlovsforhandlingerne, er en vejledning lige på trapperne.

”Jeg har stor forståelse for, at de er utålmodige. Men vi får planloven vedtaget inden sommerferien, og det er klokkeklart aftalt, at der skal være en god vejledning til, hvordan kommunerne skal agere i forhold til Grønt Danmarkskort,” siger Thomas Jensen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00