S tøver med valgløfte om forbud mod sprøjtemidler

FORBUD: SF, EL og R vil presse på for at få gennemført et forbud mod sprøjtemidler på offentlige arealer, som foreslået af S i udspil op til valgkampen. I et folketingssvar vil miljøminister Lea Wermelin nu reducere brugen af pesticider.

Miljøminister Lea Wermelin (S) fortæller i et folketingssvar, at regeringen vil arbejde for at reducere brugen af sprøjtemidler på offentlige arealer.
Miljøminister Lea Wermelin (S) fortæller i et folketingssvar, at regeringen vil arbejde for at reducere brugen af sprøjtemidler på offentlige arealer.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Som støttepartier må vi forsøge at sikre, at de klare udmeldinger før valget også er den politik, der bliver ført, når man først sidder på ministertaburetten.

Zenia Stampe
Miljøordfører, Radikale Venstre

Vi vil klart holde Socialdemokratiet op på at leve op til valgløftet om et forbud.

Carl Valentin
Miljøordfører, SF

Socialdemokratiet bør gennemføre et forbud mod sprøjtemidler på offentlige arealer som fortove, veje og stier.

Det mener de tre støttepartier, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre.

"Enhedslisten mener, det er en såkaldt "no-brainer", at der ikke skal være sprøjtegifte på offentlige arealer. Der er ingen dyrkningsgrund til det, og der er jo risiko forbundet med sprøjtningen, for eksempel for sundhed og biodiversitet, så derfor synes jeg, et forbud er fuldstændig oplagt og lige til højrebenet," siger Mai Villadsen, miljøordfører for Enhedslisten.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00