Tobaksafgift betaler jordskattelettelser

AFGIFT: Pesticidafgiften skal finansiere dele af jordskattelettelserne til landbruget. Men afgiften er forsinket, og derfor mangler der 150 millioner om året. De penge hentes nu fra tobaksafgifterne.
Anders Jerking
Købmænd får kortere kredit på tobaksafgifterne, for at staten kan finansiere jordskattelettelserne til landbruget. Det oplyser skatteminister Peter Christensen (V) i et svar til Folketinget.

Øvelsen er nødvendig, fordi regeringens lovforslag om en ny pesticidafgift endnu en gang er blevet forsinket. Forslaget skulle være fremsat i februar, men er nu udskudt til oktober.

Pesticidafgiften skal bidrage med finansiering af 150 millioner kroner årligt til de lettelser af landbrugets jordskatter, som allerede er indført. Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen, har derfor spurgt skatteminister Peter Christensen (V), hvordan skattelettelserne skal finansieres, når afgiften er forsinket.

Skatteministeren oplyser, at forslaget er et halvt år forsinket, og at derfor mangler 75 millioner kroner i 2011. De penge hentes ved at forkorte kredittiderne for tobaksafgifter - med andre ord skal købmænd og andre, der sælger tobak, hurtigere indbetale afgiftsbeløbet til staten.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00