Træindustrien advarer mod hurtig skovindsats: ”Vi er hamrende bekymrede”

NATUR: Det kommer til at ramme savværker og møbelindustrien hårdt, hvis politikerne gennemfører en hurtig indfasning af urørt skov, lyder advarslen fra industrien. 

En straksimplementering af urørt skov vil blive en stor udfordring for Hvalsø Savværk, lyder det fra ejer Martin Nyrop-Larsen.
En straksimplementering af urørt skov vil blive en stor udfordring for Hvalsø Savværk, lyder det fra ejer Martin Nyrop-Larsen.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Jeg anerkender til fulde, at det kan have konsekvenser for nogle private virksomheder. Men vi står altså i en biodiversitetskrise, hvor naturen er presset.

Mai Villadsen (EL)
Miljøordfører

Det kommer til at koste mange arbejdspladser, hvis partierne i rød blok lægger sig fast på en hurtig indfasning af urørt skov.

Det er meldingen fra Danske Træindustrier og Træ- og Møbelindustrien.

”Vi er stærkt bekymrede for, at man på Christiansborg overvejer at lave en straksimplementering af urørt skov. For os, der har satset benhårdt på FSC-certificeret træ, er det hele vores grundlag, der er på spil,” siger Martin Nyrop-Larsen, der er næstformand i Danske Træindustrier, der repræsenterer den danske savværks- og træemballageindustri.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00