Udflytning: Kommuner håber på Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen

UDLFYTNING: Flere kommuner arbejder på at få en del af kagen, når næste udflytningsbølge snart sætter ind. Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsens ansvar for planloven er på ønskelisten flere steder i landet.

Regeringen vil præsentere sin plan for nye udflytninger i december 2017.
Regeringen vil præsentere sin plan for nye udflytninger i december 2017.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Hjalte T. H. Kragesteen

Det vil være naturligt, at man flytter noget herud, som vi er gode til.

Erik Flyvholm (V)
Borgmester, Lemvig

Med få uger til 2017 rinder ud er den næste omgang udflytning af statslige arbejdspladser nært forestående.

I kommunerne står man på spring for at få tildelt en styrelse eller to. Og flere steder i landet er øjnene rettet mod miljøområdet. Det viser dokumenter, som Altinget har fået aktindsigt i.

I Lemvig håber man på at få fingrende i dele af Miljøstyrelsen. Det handler dels om klimatilpasningsområdet, som man forventer drejer sig om 15-20 årsværk. Men også opgaver inden for råstofindviding og klaptilladelser, mener man er oplagt i Lemvig.

Dokumentation

Det står der om udflytning i regeringsgrundlaget

Udflytning af statslige arbejdspladser

De statslige institutioner er sat i verden for at løse opgaver til gavn for borgere og virksomheder i hele Danmark. Statens arbejdspladser skal derfor også være fordelt i hele landet. Og selv om statslige arbejdspladser ikke i sig selv er tilstrækkelige til at skabe vækst og udvikling, vil en decentral placering være med til at skabe mere aktivitet i det pågældende område.

Pr. 1. oktober 2016 er der flyttet 1.126 af de besluttede knap 3.900 arbejdspladser. Langt størstedelen af de udflyttede institutioner skal være udflyttet inden udgangen af 2017.

Regeringen vil ved udvidelse af eksisterende eller ved oprettelse af nye statslige institutioner som udgangspunkt placere disse uden for hovedstadsområdet, medmindre særlige grunde taler imod. Regeringen vil i 2018 fremlægge forslag til yderligere udflytning af statslige arbejdspladser – baseret på erfaringerne med de allerede besluttede udflytninger.

Regeringen har meddelt at den nye udflytning af arbejdspladser bliver præsenteret i december 2017.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00