V kræver hypermarkeder i vækstplan

PLANLOV: Venstre meddeler forud for forhandlinger om en vækstaftale, at partiet vil kæmpe for hypermarkeder og andre liberaliseringer af planloven. Konservative afviser hypermarkeder.
Foto: Colourbox.com
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi er imod hypermarkeder, fordi vi ikke mener, at folk, der bor inde midt i byen, skal til at handle uden for byen. Vi er optaget af, at der skal være en passende balance, og dér vil hypermarkeder have for mange negative konsekvenser for de små butikker.

Mike Legarth
Finansordfører, Konservative

Da regeringen sidste torsdag lancerede sit bud på en vækstplan, var det uden et forslag om at give lov til at bygge de omstridte hypermarkeder. Men Venstre giver ikke op, lyder det fra partiets erhvervsordfører Kim Andersen.

"Der er en række mangler i regeringens udspil. Her er liberaliseringer af planloven og muligheden for hypermarkeder en af de væsentlige ting, som vi vil kæmpe for i forhandlingerne. Det er med på blokken," siger Kim Andersen.

Hypermarkeder er en af Produktivitetkommissionens anbefalinger, som har været genstand for en voldsom offentlig debat. Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har tidligere erklæret sig åben overfor idéen, men samtidig understreget, at regeringen endnu ikke har gjort sin stilling op. I den forbindelse kom det frem, at hypermarkeder er internt stridspunkt i regeringen mellem Naturstyrelsen og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00