Verdens Skove anklager Naturstyrelsen for hærværk

NATUR: Et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Verdens Skove om naturpleje er kørt af sporet. Verdens Skove anklager styrelsen for at drive hærværk mod naturen for at få støttemidler, men Naturstyrelsen afviser. 

Verdens Skove har opsagt samarbejdet med Naturstyrelsen om naturpleje i Bjergskov på grund af en strid om otte heste og en halv fodboldbane med brombær. 
Verdens Skove har opsagt samarbejdet med Naturstyrelsen om naturpleje i Bjergskov på grund af en strid om otte heste og en halv fodboldbane med brombær. Foto: Jan Kunstmann/Verdens Skove
Anders Brønd Christensen

Vi har kompromitteret samarbejdet, men det er ærgerligt, at Verdens Skove ryger så meget i affekt, for vi har alle sammen det samme mål, nemlig at etablere et godt overdrev.

Henrik Olsen
Arealforvalter, Forsvaret

Brombær er for mange danskere en dejlig sommerspise, men i det sønderjyske naturområde Bjergskov er den tornede busk en plage.

Den vokser vildt og tager både plads og lys fra andre planter. Så langt er Naturstyrelsen og Verdens Skove enige. 

De to nu forhenværende samarbejdspartnere har dog svært ved at blive enige om, hvad den mest hensigtsmæssige løsning på brombærproblemet er. 

Dokumentation

Verdens Skove har opsagt samarbejdet om naturpleje i Bjergskov med Naturstyrelsen, Forsvaret og Aabenraa Kommune. Læs organisationens begrundelser for at opsige samarbejdet i den fulde længde her


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00