Vores erhvervspolitik gavner ikke kun vennerne

DEBAT: SF’s Steen Gade afviser De Konservatives og DI’s kritik af deres grønne erhvervspolitiske udspil. Måske kan prisen på el stige, men den samlede politik vil give de fleste virksomheder muligheder for markante besparelser, skriver miljøordføreren.

En indvending går på, at SF bare går nogle virksomheders ærinde og favoriserer ”vennerne”. En indvending der er helt malplaceret. Formålet er i stedet noget helt andet. Nemlig at fremme udviklingen af et bedre miljø, bedre arbejdsmiljø og sundhed, og her snakker vi meget gerne med alle virksomheder, der har noget at byde.

Steen Gade (SF)
Miljøordfører

Nok først og fremmest fordi en række fremtrædende erhvervsledere fra nogle af Danmarks største virksomheder meget tydeligt har markeret, at de er enige med SF. Det gælder i første række Novozymes, Grundfos og Vestas, som en række medlemmer af SF’s folketingsgruppe har holdt møder med.

Men det gælder bredt i den del af dansk industri, der har øjnene rettet ud mod verdensmarkedet og som samtidig hører til frontløberne, når det gælder energibesparelser og nye teknologiske løsninger, der forbedrer miljøet.

Dermed illustreres det tydeligt, at regeringens manglende satsning på miljø og energipolitikken svækker Danmarks muligheder for at skabe fremtidens arbejdspladser. I den sammenhæng er det interessant at se på, hvilke indvendinger der indtil nu er kommet fra politikere og andre imod SF’s udspil.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00