Welling: Vi mangler værktøjer til at bekæmpe luftforurening

OBS: Luftforurening er også sundhedsskadelig, selvom den ligger under EU’s grænseværdier, og det skal en ny oplysningskampagne fortælle københavnerne. Det er for tidligt at tage stilling til, om grænseværdierne skal sænkes, mener sundhedsborgmesteren.

Københavns Borgerrepræsentation har sat gang i et arbejde, der skal afdække kommunens muligheder for at begrænse brug af brændeovne inden for de rammer, der er givet fra Folketinget.
Københavns Borgerrepræsentation har sat gang i et arbejde, der skal afdække kommunens muligheder for at begrænse brug af brændeovne inden for de rammer, der er givet fra Folketinget.Foto: Andreas Hagemann Bro/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

For mig at se er det vigtigste, at vi får flere værktøjer til at nedbringe luftforureningen, og så kan vi altid tage diskussionen om den nedre grænse.”

Sisse Marie Welling (SF)
Sundheds- og omsorgsborgmester

Indbyggerne i København ved for lidt om luftforurening.

Det er sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Wellings (SF) konklusion på en undersøgelse, som hendes egen forvaltning har fået lavet blandt københavnerne. 

Selvom 89 procent svarer, at luften i København er forurenet, hæfter borgmesteren sig ved, at kun 15 procent er af den opfattelse, at luftforureningen i hovedstaden kan koste borgere livet. På samme spørgsmål svarer næsten hver anden, at de ikke mener, at niveauet af luftforurening i København er sundhedsskadeligt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00