Erling Bonnesen
 svarer 
Mogens Jensen

Erling Bonnesen (V) spørger ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, hvordan ministeren ønsker at gøre det mere gennemsigtigt for forbrugerne, at man kan købe produkter med certificeret soja

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 15, Spørgsmål 2
Hvordan ønsker ministeren at gøre det mere gennemsigtigt for forbrugerne, at man kan købe produkter med certificeret soja? Gennemsigtighed vil skabe et større marked for certificeret soja, som igen vil motivere landmænd til at indkøbe certificeret soja.

Svar fra mandag den 6. januar 2020
Det er vigtigt, at der i stigende grad efterspørges ansvarligt produceret og afskovningsfri soja i Danmark.

Det er derfor glædeligt, at brancheorganisationer, fødevarevirksomheder, supermarkedskæder og tilsluttet sig og er aktivt involveret i. Alliancen skal bidrage til, at der kun efterspørges ansvarligt produceret og afskovningsfrit soja i Danmark. Virksomhederne i alliancen skal præsentere handlingsplaner for deres sojaindsatser senest den 31. marts 2020.

Et vigtigt indenlandsk skridt på vejen mod bekæmpelse af afskovning handler om at skabe større gennemsigtighed for forbrugerne med hensyn til anvendelse af certificeret soja i fødevareproduktionen.

Dansk Alliance for Ansvarlig Soja kan bidrage til at skabe større bevidsthed om mulighederne for at anvende ansvarligt produceret, afskovningsfri soja.

Allerede i dag har fødevareproducenter mulighed for frivilligt at mærke deres produkter med oplysning om, at produkterne er produceret med certificeret soja eller – hvis der er tale om animalske produkter – at produkterne kommer fra dyr, som er fodret med certificeret soja. Mærkningsordningerne er medvirkende til at give forbrugerne klar information om, hvilke produkter der indeholder ansvarligt produceret soja.

Mogens Jensen / Jesper Wulff Pedersen
0:000:00