Erling Bonnesen
 svarer 
Mogens Jensen

Erling Bonnesen (V) spørger ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, om øremærkning af penge til fremme den teknologiske udvikling indenfor bioraffinering

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 15, Spørgsmål 3
Hvis ministeren mener, at vi skal fremme den teknologiske udvikling indenfor bioraffinering, hvorfor er der så ikke blevet øremærket flere penge til netop dette?

Svar fra mandag den 6. januar 2020
Grønt Udv iklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) fik i juni 201 7 overført 8 mio. kr. fra PSOmidlerne med det formål at etablere et pilotanlæg for bioraffinering af grøn biomasse. GUDP besty relsen v algte at tilføre yderligere 2,8 mio.kr. til puljen, og der kunne derfor gives tilskud til de to GUDP har siden 201 8 y derligere støttet projekter, som fremmer grøn bioraffinering med 25 mio. kr.

Pengene er afsat af partierne bag den politiske ”Aftale om målrettet regulering – Et ny t paradigme for miljøreguleringen af dansk landbrug”. Af den politiske aftale fremgår det, at de 25 mio. kroner skal gå til ”udv ikling og kommercialisering af bioraffinering, for eksempel etablering af grønne bioraffinaderianlæg fordelt rundt i landet” 3 .

I 2020 får GUDP tilført 40 mio. kr. ekstra til projekter, som kan lette fødevarernes klimaaftryk. Det er et resultat af Folketingets aftale om fordeling af Forskningsreserven for 2020. Aftalen giv er desuden også 38 mio. kr. til økologiske fødevareprojekter under GUDP. Med aftalen om forskningsreserven er GUDP’s samlede bevilling på 271,9 mio. kr. i 2020.

Mogens Jensen / Jesper Wulff Pedersen 1 https://mst.dk/erhverv/groen -virksomhed/groent-udviklings-og-dem onstrationsprogram-gudp/gudpprojekter/2017-projekter/groenbioraf/ https://mst.dk/erhverv/groen -virksomhed/groent-udviklings-og-dem onstrationsprogram-gudp/gudpprojekter/2017-projekter/subleem-20/ 3 https://mst.dk/service/nyheder/nyhedsarkiv/2018/jun/25-millioner-kroner-til-at-fremme-udbredelsen-afgroen-bioraffinering-aabning-af-runde-2018/
0:000:00