Søren Bo Søndergaard
 svarer 
Inger Støjberg

Søren Søndergaard (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, hvor mange børn i den undervisningspligtige alder opholder sig aktuelt på Udrejsecenter Sjælsmark, og hvor mange af disse går henholdsvis på Røde Kors’ skole i Lynge, på kommunale skoler og på privatskoler

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 76, Spørgsmål 10
Hvor mange børn i den undervisningspligtige alder opholder sig aktuelt på Udrejsecenter Sjælsmark, og hvor mange af disse går henholdsvis på Røde Kors’ skole i Lynge, på kommunale skoler og på privatskoler? For de kommunale skolers vedkommende ønskes en opgørelse over fordelingen på kommuner
Svar fra tirsdag den 19. marts 2019
Udlændinge- og Integrationsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet bidrag fra Udlændingestyrelsen, som jeg kan henholde mig til:

”1.

Udlændingestyrelsen er ansvarlig for at tilvejebringe og drive indkvarteringssteder for asylansøgere m.fl., jf. udlændingelovens § 42 a, stk. 5. Kriminalforsorgen driver Udrejsecenter Sjælsmark på vegne af Udlændingestyrelsen. Udlændingestyrelsen har desuden en kontrakt med Røde Kors om levering af ydelser til børn på Udrejsecenter Sjælsmark, herunder undervisning og fritidstilbud.

Pr. 10. marts 2019 var der indkvarteret i alt 80 børn i den undervisningspligtige alder på Udrejsecenter Sjælsmark.

Nedenstående tabel 1 indeholder oplysninger om, hvordan antallet af børn i den undervisningspligtige alder fordeler sig.

Tabel 1 Aktuel alder Antal børn 6 år 7 år 8 år 9 år 10 år 11 år 12 år 13 år 14 år 15 år 16 år I alt 6 9 12 7 9 6 3 7 8 5 8 80 Opgørelsen er udarbejdet på baggrund af registreringer i Indkvarterings- og ydelsesBeregningsSystemet (IBS) pr. 10. marts 2019.

Generelt bemærkes, at de statistiske oplysninger er behæftet med usikkerhed, da IBS er opbygget som et ydelsesberegnings- og bookingsystem og dermed ikke som et egentligt statistiksystem.

2.

Udlændingestyrelsen har til brug for besvarelsen indhentet et bidrag fra Røde Kors, som har oplyst, at i alt 17 børn i den undervisningspligtige alder, som er indkvarteret på Udrejsecenter Sjælsmark, går i en kommunal folkeskole, mens 2 børn går i spe ialskole, og de øvrige ør går på Røde Kors’ skole i Ly ge.

De kommunale folkeskoler, som de 17 børn går i, ligger i 4 kommuner: Allerød Kommune (6 børn), Fredensborg Kommune (3 ør , Hillerød Ko u e 4 ør og Hørshol Ko u e 4 ør .”
0:000:00