Søren Bo Søndergaard
 svarer 
Inger Støjberg

Søren Søndergaard (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om de ansvarlige på Udrejsecenter Sjælsmark oplever, at de Nordsjællandske kommuner stiller pladser til rådighed for børn fra Udrejsecenter Sjælsmark i det omfang, det vurderes, at en plads i folkeskolen er det pædagogisk relevante tilbud til børnene, eller er der en venteliste på udplacering af børn fra Røde Kors’ skole i Lynge til folkeskolerne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 76, Spørgsmål 11
Oplever de ansvarlige på Udrejsecenter Sjælsmark, at de Nordsjællandske kommuner stiller pladser til rådighed for børn fra Udrejsecenter Sjælsmark i det omfang, det vurderes, at en plads i folkeskolen er det pædagogisk relevante tilbud til børnene, eller er der en venteliste på udplacering af børn fra Røde Kors’ skole i Lynge til folkeskolerne?

Svar fra tirsdag den 19. marts 2019
Udlændinge- og Integrationsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet bidrag fra Udlændingestyrelsen, som jeg kan henholde mig til:

”Udlændingestyrelsen har til rug for esvarelsen indhentet en udtalelse fra Røde Kors, som har oplyst, at der aktuelt er 10 børn på Udrejsecenter Sjælsmark, som Røde Kors vurderer egnede til en plads i folkeskolen, og at 5 af de 10 børn aktuelt er i visitation til en folkeskoleplads i henholdsvis Hillerød Kommune, Hørsholm Kommune og Københavns Kommune.

Røde Kors har endvidere oplyst, at:

”Det er Røde Kors erfaring, at de skoleledere vi er i kontakt med i forhold til at få adgang til pladser på skolerne, som udgangspunkt er velvillige. Dette bekræftes også af, at antallet af børn i folkeskoletilbud er stigende. Antallet af mulige pladser tilgængelige for børn fra Udrejsecenter Sjælsmark fremover afhænger dog af, om pladserne kan tilvejebringes på de pågældende folkeskoler. Røde Kors har en løbende proces med dialog med forældre til børn på asylskolen i Lynge om ønsker om folkeskoletilbud. Det er indtil videre Røde Kors erfaring, at opholdstiden for børn på Udrejsecenter Sjælsmark stiger, så flere børn over tid vil blive klar til et folkeskoletilbud. Derudover ser vi, at centrets fulde kapacitet endnu ikke er udnyttet, og såfremt det sker, kan det betyde, at der fremover kan opstå yderligere problemer med at få stillet tilstrækkeligt mange pladser i folkeskolerne til rådighed.” ”
0:000:00