Julius Graakjær Grantzau
 svarer 
Karsten Lauritzen

Julius Graakjær Grantzau (?) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, hvilken effekt lovforslaget har på regeringens målsætning om, at alle nye biler i 2030 skal være lav-emissionsbiler og fra 2035 nul-emissionsbiler

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 207, Spørgsmål 3
Vil ministeren redegøre for, hvilken effekt lovforslaget har på regeringens målsætning om, at alle nye biler i 2030 skal være lav-emissionsbiler og fra 2035 nul-emissionsbiler?

Svar fra onsdag den 20. marts 2019
Lovforslaget har alene til formål at forlænge overgangsperioden for fastsættelse af bilers brændstofforbrug på grund af den usikkerhed, der er knyttet til de konkrete målinger af de biler, der er blevet typegodkendt efter WLTP-metoden.

Forslaget sikrer ro om bilafgifterne i 2019 og 2020, men har isoleret set ingen effekt på regeringens målsætning om, at alle nye biler i 2030 skal være lav-emissionsbiler og fra 2035 nul-emissionsbiler.

0:000:00