Fem år efter 'Befrielsens øjeblik': Lars Løkke udgiver ny lydbog

I anledning af sin 60-årsfødselsdag udgiver Lars Løkke Rasmussen en ny bog, hvor han gør status over sit personlige og politiske liv.

Lars Løkke Rasmussen tog både journalister og politikere med bukserne nede, da han midt under valgkampen i 2019 præsenterede sin bog 'Befrielsens øjeblik'.
Lars Løkke Rasmussen tog både journalister og politikere med bukserne nede, da han midt under valgkampen i 2019 præsenterede sin bog 'Befrielsens øjeblik'.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Lars Løkke Rasmussen tog hele Danmark – og ikke mindst sit eget parti – på sengen, da han som formand for Venstre midt under valgkampen 16. maj 2019 udgav bogen 'Befrielsens øjeblik'.

Nu udgiver han fem år senere en såkaldt podbook 'Befrielsens pris', der rammer de digitale boghylder på Saxo, Mofibo, Bookbeat og Nextory 8. maj. Ligesom 'Befrielsens øjeblik' er den nye bog fortalt til forfatter og journalist Kirsten Jacobsen. 

Bogen udgives i anledning af, at Lars Løkke Rasmussen 15. maj i næste uge kan fejre sin 60-årsfødselsdag.

En karriere uden sidestykke

I sin første bog præsenterede Lars Løkke Rasmussen til stor overraskelse for både politiske med- og modspillere sin ambition om at danne en regering over midten med Socialdemokratiet. Den alliance skulle vriste magten i dansk politik ud af hænderne på yderfløjspartierne. Men det var en invitation, som Mette Frederiksen dengang afslog.

Lars Løkke Rasmussen var statsminister fra 2009 til 2011 og igen fra 2015 til 2019. I dag er han Danmarks udenrigsminister og politisk leder og stifter af Moderaterne.
Lars Løkke Rasmussen var statsminister fra 2009 til 2011 og igen fra 2015 til 2019. I dag er han Danmarks udenrigsminister og politisk leder og stifter af Moderaterne. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Siden da er meget vand løbet under broen i dansk politik. Lars Løkke Rasmussen blev tvunget til at gå af som formand for Venstre, han har stiftet sit eget parti, Moderaterne, og i dag sidder han i regering med de gamle arvefjender i Socialdemokratiet og sine tidligere partifæller i Venstre. 

I 'Befrielsens pris' gør han denne gang status over "en karriere uden sidestykke i dansk politik", som det lyder i pressemeddelelsen fra Politikens Forlag, der udgiver bogen.

"Bogen er en skarp, humoristisk og bevægende fortælling om modstand og modstandsdygtighed, om politiske og personlige prøvelser i en polariseret verden og om at blive ved med at se fremad," skriver forlaget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Kirsten Jacobsen

Foredragsholder, journalist og forfatter
stud.jur. (Københavns Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024