Ida Auken
 svarer 
Dan Jørgensen

Ida Auken (R) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om det er i overensstemmelse med lovens formål om at effektivisere statsstøtten til dansk biogas, at ¾ af de biogascertifikater, som går til eksport, i stort omfang ender med at modtage dobbelt statsstøtte

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 39, Spørgsmål 7
Finder ministeren, at det er i overensstemmelse med lovens formål om at effektivisere statsstøtten til dansk biogas, at ¾ af de biogascertifikater, som går til eksport, i stort omfang ender med at modtage dobbelt statsstøtte?

Svar fra tirsdag den 19. november 2019
Jeg vil indledningsvist bemærke, at bionaturgascertifikater er en frivillig ordning iværksat af Energinet og naturgashandlerne på det danske gasmarked, og derfor ikke reguleres af dansk lovgivning.

Jeg synes umiddelbart, at det lyder uhensigtsmæssigt, at støttet dansk opgraderet biogas kan eksporteres og eventuelt opnå dobbeltstøtte i et andet land.

Jeg har derfor bedt mine embedsmænd om at vurdere mulighederne for at ændre rammerne for el- og gascertifikater i forbindelse med implementeringen af Direktiv 2018/2001 om fremme af anvendelsen af energi fra vedvarende energikilder, som træder i kraft medio 2021, således at dobbeltstøtte i videst muligt omfang ikke kan forekomme. Der er fra dansk side i den forbindelse taget initiativ til en dialog med Kommissionen med henblik på at sikre en hensigtsmæssig implementering af direktivets artikel 19 vedr. oprindelsesgarantier.
0:000:00