Thomas Danielsen
 svarer 
Dan Jørgensen

Thomas Danielsen (V), Morten Messerschmidt (DF) og Orla Østerby (K) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, hvorvidt kommercielle aktører udnytter deres tekniske maksimum

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 39, Spørgsmål 11
Mener ministeren, det er hensigtsmæssigt at forvente, at kommercielle aktører ikke udnytter deres tekniske maksimum, hvorfor årsnormen udregnes som følger: Årsnorm [GJ/år] = kapacitet [Nm3 opgraderet gas pr. time] x brændværdi af gas [GJ nedre brændværdi/m3] x 8760 [timer] x 98 pct.?

Svar fra onsdag den 27. november 2019
De kommercielle aktører, der producerer bionaturgas til nettet, vil have incitament til at drive deres anlæg på en måde, der sikrer den optimale udnyttelse af det tekniske udstyr, der er investeret i, samtidig med at de afsætter den fornødne tid til vedligeholdelse. Alt teknisk udstyr skal vedligeholdes løbende, for at det kan blive ved med at fungere, som det skal. Dette gælder selvfølgelig også et opgraderingsanlæg. En forudsat oppetid på 98 pct. vurderes derfor at være retvisende i forbindelse med fastlæggelse af årsnormer for opgradering af biogas og samtidig at give plads for anlægget til effektiviseringer.
0:000:00