Ellen Trane Nørby
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Ellen Trane Nørby (V) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, hvor mange ansatte med en anden højest fuldførte uddannelse end erhvervsfisker, som erhvervsfiskererhvervet sidste år betalte AUB-bidrag for

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 60, Spørgsmål 10
Vil ministeren som opfølgning på svar på spørgsmål 5 til L 60 redegøre for, hvor mange ansatte med en anden højest fuldførte uddannelse end erhvervsfisker, som erhvervsfiskererhvervet sidste år betalte AUB-bidrag for? Det lægges til grund, at disse oplysninger kan trækkes i AUB-systemet.

Svar fra mandag den 9. december 2019
Det antages, at spørgeren refererer til antallet af ansatte omfattet af Praktikplads-AUB – og ikke hvor mange, der betales det generelle AUBbidrag for.

Praktikplads-AUB-modellen taget udgangspunkt i virksomheder defineret ved et CVR-nummer. Måltallet for hver virksomhed beregnes bl.a. på baggrund af virksomhedens branche og sektortilhørsforhold samt de ansattes højest fuldførte uddannelse.

Branchebegrebet i Praktikplads-AUB følger en overordnet kategorisering i 21 brancher, jf. bilag 1 til dette svar. De enkelte virksomheders tilhørsforhold til de enkelte brancher baserer sig på en branchekode, der for hver virksomhed er registreret hos SKAT.

Der er imidlertid intet tilgængeligt dataniveau mellem virksomhedernes CVR-numre og brancheindplaceringen i AUB. Derfor er det ikke muligt at trække oplysninger om mere afgrænsede erhverv, f.eks. erhvervsfiskererhvervet.

9. december 2019 Sagsnr.:19/19129 Der er i AUB ikke oplysninger om virksomheders medlemskab i en bestemt brancheforening, hvorfor det heller ikke vil være muligt at opgøre eksempelvis medlemmer af Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation.

Den ønskede opgørelse vil således forudsætte en oversigt over alle de relevante CVR-numre, der herefter skal fremsøges i Praktikplads-AUBsystemet. En sådan oversigt vil skulle udarbejdes af en brancheorganisation eller lignende, hvorefter opgørelsen vil skulle ske ved en henvendelse til Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, der er en selvejende institution. Ministeriet har ikke adgang til AUB’s data eller systemer.

Den ønskede opgørelse vurderes ikke at være afgørende for behandlingen af det fremsatte lovforslag, der omhandler fastsættelsen af modelparametre. Spørgsmålet vedrører nærmere den grundlæggende konstruktion af Praktikplads-AUB-modellen, hvilket ikke er genstandsfeltet for lovforslaget.
0:000:00