Mette Thiesen
 svarer 
Mattias Tesfaye

Mette Thiesen (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, i hvilke konkrete tilfælde Danmark vil afstå fra at tildele statsborgerskab til børn af en person, der er indrejst i områder i strid med straffelovens § 114 j

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 83, Spørgsmål 16
Vil ministeren redegøre for, i hvilke konkrete tilfælde Danmark vil afstå fra at tildele statsborgerskab til børn af en person, der er indrejst i områder i strid med straffelovens § 114 j, herunder hvor langt Danmark vil gå for at kræve, at en anden forpligtet stat end Danmark tildeler barnet statsborgerskab således, at Danmark ikke efter lovforslaget skal tildele barnet statsborgerskab?

Svar fra torsdag den 9. januar 2020
Det følger af lovforslagets § 1, nr. 2, at der i indfødsretslovens § 1 foreslås indsat et nyt stk. 2, hvorefter et barn født i et område omfattet af straffelovens § 114 j, stk. 3, ikke erhverver dansk indfødsret ved fødslen efter en forælder, hvis denne forælder uden tilladelse, og uden at indrejsen eller opholdet er led i udøvelse af dansk, udenlandsk eller international offentlig tjeneste eller hverv, er indrejst eller opholder sig i området, medmindre barnet derved bliver statsløst.

Hvorvidt barnet ved fødslen erhverver et andet statsborgerskab end dansk, afhænger af forældrenes eventuelle øvrige statsborgerskaber og lovgivningen i det eller de lande, hvor forældrene har statsborgerskab. Der er endvidere i visse lande mulighed for at erhverve statsborgerskab i det pågældende landet ved fødsel på det pågældende lands territorium.

9. januar 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Indfødsret Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 494 1131116 Det afgørende for, om barnet erhverver dansk indfødsret er omstændighederne på tidspunktet for barnets fødsel. Hvis barnet ikke erhverver et andet statsborgerskab end dansk ved fødslen, vil barnet således automatisk blive dansk. Det vil ikke påvirke barnets erhvervelse af dansk statsborgerskab ved fødslen, hvis barnet på et senere tidspunkt erhverver et andet statsborgerskab.

Mattias Tesfaye / Louise Hauberg Wilhelmsen Side
0:000:00