svarer 
Peter Hummelgaard

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvad ville det koste, hvis pensionisterne, der kommer i klemme i overgangsåret i stedet fik udbetalt deres penge med det samme

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 78, Spørgsmål 3
Hvad ville det koste, hvis pensionisterne, der kommer i klemme i overgangsåret i stedet fik udbetalt deres penge med det samme?

Svar fra torsdag den 20. februar 2020
”Hvad ville det koste, hvis pensionisterne, der kommer i klemme i overgangsåret i stedet, fik udbetalt deres penge med det samme?” Svar:

Jeg vil starte med at sige, at jeg godt kan forstå, at det kan være ærgerligt for nogen, at de skal vente på deres tilgodehavende feriemidler.

Grunden til, at fonden ikke har pligt til at udbetale krav på tilgodehavende feriemidler før den 1. oktober 2021, er et administrativt hensyn. Formålet med bestemmelsen er, at fonden skal have tid til at etablere sig og få administrativt styr på indberetningerne for samtlige lønmodtagere, før der finder udbetalinger sted. Jeg mener derfor, at den udskudte udbetaling er et fornuftigt hensyn at tage, selvom det for den enkelte kan betyde, at man må vente på at få sine tilgodehavende feriemidler udbetalt.

Der er taget eksplicit stilling til bestemmelsen af både et enigt Ferielovsudvalg, hvor arbejdsmarkedets parter er repræsenteret, og med støtte fra et bredt flertal af Folketingets partier.

J.nr.

2020 - 81
0:000:00