Lise Bech
 svarer 
Mogens Jensen

Lise Bech (DF) spørger ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, om ministeren mener, at en oplysningspligt for udgifter til al religiøs slagtning vil være forskelsbehandling i forhold til Menneskerettighedskonventionen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 62, Spørgsmål 2
Mener ministeren, at en oplysningspligt for udgifter til al religiøs slagtning vil være forskelsbehandling i forhold til Menneskerettighedskonventionen?

Svar fra torsdag den 23. april 2020
Jeg har bedt Justitsministeriet om bidrag til besvarelsen af spørgsmålet.

Justitsministeriet oplyser at:

”Justitsministeriet har forstået spørgsmålet således, at det ønskes oplyst, om det vil udgøre forskelsbehandling i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions (EMRK) rtikel 14 at pålægge slagterivirksomheder at oplyse om udgifter til certificering af, at slagterivirksomhederne anvender givne religiøse slagtemetoder, og at der således sigtes til en oplysningspligt, der ikke alene vedrører udgifter til halal-certifikater, men også udgifter vedrørende certificering af andre sammenlignelige slagtemetoder, f.eks. jødisk schæchtning.

Det er Justitsministeriets vurdering, at det ikke vil rejse spørgsmål i forhold til diskriminationsforbuddet i EMRK artikel 14 at indføre en sådan generelt formuleret oplysningspligt.” Mogens Jensen / Paolo Drostby • www.mfvm.dk
0:000:00