Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Nick Hækkerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om teknisk bistand til et ændringsforslag, der indebærer, at registrering i POLCAM skal udføres af installatøren af tv-overvågningen. til justitsministeren

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 102, Spørgsmål 12
Vil ministeren i forlængelse af svar på spm. 9 yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der indebærer, at registrering i POLCAM skal udføres af installatøren af tv-overvågningen?

Svar fra tirsdag den 12. maj 2020
1.

Et ændringsforslag, som indebærer, at en certificeret installatør skal stå for installation mv. og efterfølgende registrering i politiets register for tvovervågningskameraer (POLCAM) kan udformes som følger:

Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om tv-overvågning (Styrkelse af trygheden og sikkerheden, herunder udvidelse af adgangen til tv-overvågning for private og offentlige myndigheder samt obligatorisk registrering af tv-overvågning) ndringsforslag Af (…):

stk. 3:

»Stk.

3.

For tv-overvågningskameraer, der efter denne lovs § 2 f, stk. 1, er installeret af en certificeret installatør, skal registrering i politiets register over tv-overvågningskameraer (POLCAM), jf. stk. 1 og 2, udføres af den pågældende installatør. «

[Indførelse af en installatørordning]

indsættes som ny paragraf:

2 »

§ 2 f.

Private og offentlige myndigheder, der efter den 1. juli 2020 opsætter et eller flere tv-overvågningskamera(er) til at foretage tv-overvågning af gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel, skal benytte en certificeret installatør til at udføre installationen af det eller de pågældende kamera(er).

Stk. 2.

Private og offentlige myndigheder, der foretager tv-overvågning af gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel, skal benytte en certificeret installatør til ændringer, service og vedligehold af det eller de pågældende tv-overvågningskamera(er) «

[Indførelse af en installatørordning]

Bemærkninger Til nr. 1 Ændringsforslaget indebærer, at registrering i politiets register for tv-overvågningskameraer (POLCAM) af et tv-overvågningskamera, der er opsat efter den 1. juli 2020, skal udføres af den installatør, som har installeret tvovervågningskameraet i medfør af lovens § 2 f.

Til nr. 2 Ændringsforslaget indebærer, at private og offentlige myndigheder, der efter den 1. juli 2020 opsætter et eller flere tv-overvågningskamera(er) til at foretage tv-overvågning af gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel, skal benytte en certificeret installatør til installation af det eller de pågældende de tv-overvågningskamera(er).

Ændringsforslaget indebærer ligeledes, at private og offentlige myndigheder, der foretager tv-overvågning af gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel, skal benytte en certificeret installatør til ændringer, service og vedligehold af det eller de tv-overvågningskamera(er), der anvendes til at foretage tv-overvågningen.

2.

Regeringen kan ikke støtte ændringsforslaget, fordi en ordning, der indebærer, at installationen samt den efterfølgende registrering af et tv-overvågningskamera i POLCAM skal udføres af en certificeret installatør, vil pålægge ejeren (private og offentlige myndigheder) unødige økonomiske og administrative byrder. Hertil kommer, at det i sidste ende er den private eller offentlige myndighed, der foretager tv-overvågning af gade, vej, plads eller 3 lignende område, som benyttes til almindelig færdsel, der vil være ansvarlig for, at der inden for rimelig tid er foretaget behørig registrering i POLCAM.

Justitsministeriet kan i øvrigt henvise til ministeriets besvarelse af 28. april 2020 af spørgsmål nr. 8 til L 102 fra Folketingets Retsudvalg.

0:000:00