Karina Adsbøl
 svarer 
Magnus Heunicke

Karina Adsbøl (DF) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, hvorfor der ikke skal være parallelitet ved ansættelse på bosteder og i pleje- og omsorgssektoren for så vidt angår indhentelse af straffeattester i forbindelse med ansættelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 106, Spørgsmål 4
Hvorfor skal der ikke være parallelitet ved ansættelse på bosteder og i pleje- og omsorgssektoren for så vidt angår indhentelse af straffeattester i forbindelse med ansættelse?

Svar fra onsdag den 3. juni 2020
”Hvorfor skal der ikke være parallelitet ved ansættelse på bosteder og i pleje- og omsorgssektoren for så vidt angår indhentelse af straffeattester i forbindelse med ansættelse?” Svar:

Kommunerne har efter de gældende regler allerede mulighed for at indhente offentlige straffeattester i forbindelse med alle ansættelser i pleje- og omsorgssektoren.

Kommunerne kan således allerede nu anlægge parallelitet i ansættelsesprocedurerne, hvis det vurderes nødvendigt.

Jeg skal i øvrigt henvise til min besvarelse af spørgsmål 2 og 3.
0:000:00