Hans Christian Schmidt
 svarer 
Trine Bramsen

Hans Christian Schmidt (V) spørger forsvarsministeren, Trine Bramsen, om ministeren vil fremsende en liste over samtlige dokumenter, som kammeradvokaten har udarbejdet til Forsvarsministeriet vedrørende støjkompensationsmodellen i forbindelse med F35 kampflyenes kommende stationering på flyvestation Skrydstrup

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 166, Spørgsmål 19
Ministeren bedes fremsende en liste over samtlige dokumenter, som kammeradvokaten har udarbejdet til Forsvarsministeriet vedrørende støjkompensationsmodellen i forbindelse med F35 kampflyenes kommende stationering på flyvestation Skrydstrup.

Svar fra torsdag den 28. maj 2020
”Ministeren bedes fremsende en liste over samtlige dokumenter, som kammeradvokaten har udarbejdet til Forsvarsministeriet vedrørende støjkompensationsmodellen i forbindelse med F35 kampflyenes kommende stationering på flyvestation Skrydstrup.” Svar:

Som jeg beskrev under samråd A-D den 7. maj 2020, har Kammeradvokaten været tæt inddraget under udarbejdelsen af forslaget til lov om udbygning og drift af Flyvestation Skrydstrup, herunder i forbindelse med den erstatningsretlige vurdering, både i forhold til naboretten og Den Europæiske Menneskerettighedskonventionen.

Efter hvad jeg har fået oplyst, har Kammeradvokaten udarbejdet to dokumenter, der er centrale i forhold til den juridiske vurdering af støjkompensationsmodellen:

1) Kammeradvokatens notat af 9. oktober 2019 om risiko for erstatningskrav efter de naboretlige regler ved driften af Flyvestation.

Notatet blev modtaget i første udkast den 4. september 2019.

2) Kammeradvokatens notat af 18. marts 2019 om miljøretlig regulering i forbindelse med anlægsprojektet ved Flyvestation Skrydstrup.

Dette notat belyser bl.a. spørgsmålet om forholdet til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Der foreligger naturligvis også en række øvrige udkast til de nævnte notater, mailkorrespondance, mødemateriale, kommentarer til lovforslaget osv. fra den periode på næsten tre år, hvor der er blevet arbejdet med anlægslovforslaget. Herudover foreligger der dokumenter om en række andre emner, bl.a. yderligere dokumenter om den lovgivning, som det er nødvendigt at fravige for at sikre, at F-35-projektet kan gennemføres uden forsinkelse.

Dato:

Enhed:

Sagsnr.:

Dok.nr.:

Bilag:

JSN 2020/003729 97909 Ingen FORSVARSMINISTEREN Holmens Kanal 9 1060 København K Tlf.: +45 7281 0000 Fax: +45 7281 0300 E-mail: [email protected] www.fmn.dk EAN: 5798000201200 CVR: 25 77 56 35
0:000:00