Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Mogens Jensen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, hvorvidt der findes eksempler på dansk regulering, hvor det ikke kan sanktioneres, hvis borgerne ikke overholder reglerne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 111, Spørgsmål 5
Vil ministeren oplyse, hvorvidt der findes eksempler på dansk regulering, hvor det ikke kan sanktioneres, hvis borgerne ikke overholder reglerne?

Svar fra mandag den 8. juni 2020
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser følgende:

”På Fødevarestyrelsens område findes der enkelte regler, som ikke umiddelbart er strafbelagte. Der findes dog andre sanktioner end straf. Eksempelvis kan Fødevarestyrelsen udstede de påbud og forbud, som er nødvendige for at sikre overholdelsen af de regler, som styrelsen administrerer. Som eksempel på en sådan hjemmel til forbud og påbud kan nævnes dyreværnslovens § 24 b.

Dette indebærer, at spørgsmålet efter styrelsens vurdering må besvares benægtende fsva.

Fødevarestyrelsens område. Det skal dog bemærkes, at sanktionering forudsætter, at det er muligt at identificere den ansvarlige og dokumentere, at vedkommende har begået en overtrædelse. Dette vil typisk reelt være umuligt ved eksempelvis omstrejfende, umærkede katte.” Da Fødevarestyrelsen ikke har det fulde overblik FVST alt dansk regulering er der taget udgangspunkt i Fødevarestyrelsens regulering.

Mogens Jensen / www.mfvm.dk
0:000:00